055-5415132 info@enwij.nl

Branddetectie


Brand; iets waar we liever niet aan denken. Toch is het verstandig goed voorbereid te zijn, want zelfs een kleine brand kan al veel schade aan richten. Ook voor organisaties is brand één van de grootste catastrofes denkbaar; doorgaans beperkt het zich niet tot schade aan het vastgoed en mogelijk ook medewerkers, maar brengt het ook de continuïteit van een bedrijf in gevaar. 60% van de voor brand getroffen bedrijven gaat failliet. 

Gelukkig zijn er vele mogelijkheden om zowel woning als bedrijfspand brandveiliger te maken. Wij helpen u daar graag bij verder!

Een brandbeveiligingssysteem bestaat uit een combinatie van preventie, detectie, melding, ontruiming en blussen. Deze punten kunnen, indien gewenst, worden vastgelegd in een Programma van Eisen (PVE), dat ook ter goedkeuring kan worden voorgelegd aan brandweer en verzekeraar.

 • Preventie
  Door onze ruime ervaring kunnen wij u gedegen adviseren over de brandpreventiemaatregelen in uw specifieke geval.
 • Detectie
  Het is van belang om al in een vroeg stadium een brandhaard of rookontwikkeling te detecteren en te weten in welke ruimte dit plaatsvindt. Wij bieden u hiervoor een uitgebreid scala van detectiemiddelen en signaleringssystemen. Naast een lokale signalering kan er ook een melding uitgaan naar een BHV'er, meldkamer en/of de brandweer.
 • Ontruiming
  Hier ligt het ontruimingsplan volgens het PVE aan ten grondslag met als onderdelen bijvoorbeeld bewegwijzering, loop- en noodverlichting en automatische deuren. Als signalering tot ontruiming kan een slow-whoop signaal en/of gesproken woord weergave gebruikt worden, zelfs in meerdere talen.
 • Blusmiddelen
  De bekendste blusmiddelen zijn “losse” poeder/schuimblussers en sprinklerinstallaties. Specialistische toepassingen zijn Inert blussen en blusgassystemen als CO2 en FM200. Door de ruime keuze van blusgassen en blussystemen kan voor iedere situatie de optimale oplossing geboden worden.


Ook op het gebied van gebruiksvergunningen, ontruimingsplannen en vluchtplannen helpen wij u graag verder.

Strategische partners

Kwaliteit staat bij Enwij hoog in het vaandel. Om ten alle tijden kwalitatief maatwerk te leveren werken wij samen met diverse strategische branddetectie partners met, onder andere, de volgende erkenningen: 

- Erkende opstellers van Programma's van Eisen (PVE's)

- Erkende Projecteringsdeskundigen

- Erkende Branddetectiebedrijven

- Erkende bedrijven met een "PED" Verklaring (Pressure Equipment Directive)

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op of vraag gelijk een offerte aan!