055-5415132 info@enwij.nl

Brand: detectie en preventie

Stel: u zit thuis op de bank, de kinderen liggen op bed. Opeens breekt er brand uit; een technisch defect van één van de vele huishoudelijke apparaten die we hedendaags bezitten. De vlammen gaan als een speer, mede dankzij de extreem ontvlambare materialen die wij tegenwoordig verwerken in ons meubilair.

U heeft 7 minuten. Wat doet u?


Waarom een brandmeldinstallatie?

Brand; het is iets waar we liever niet aan denken. Sterker nog, voor velen is het een vreselijke nachtmerrie. Toch is het verstandig goed voorbereid te zijn, want zelfs een kleine brand kan veel schade aan richten. Jaarlijks krijgt de brandweer duizenden meldingen van brand in een woning. Soms is er alleen materiele schade maar helaas vallen er ieder jaar honderden gewonden en tientallen dodelijke slachtoffers.

Een brandmeldinstallatie, wat is dat?

Gelukkig zijn er veel mogelijkheden om uw huis brandveiliger te maken. Zo kunt u naast brandpreventie, -ontruiming en -blussen kiezen voor een brandmeldsysteem dat aansluit bij uw wensen en behoeften. Een brandmeldsysteem detecteert met behulp van een brandmelder de brand en stuurt een signaal naar de ontruimingsinstallatie die het alarm af laat gaan. Met een brandmeldsysteem wordt een brand dus zo vroeg mogelijk ontdekt waardoor de nodige maatregelen snel genomen kunnen worden. Vanzelfsprekend wordt met vroege detectie zoveel mogelijk schade voorkomen en de veiligheid van uw gezin gewaarborgd.

Enwij: uw totaalpartner

De keuze van het soort brandmeldinstallatie en de te plaatsen detectoren is van wezenlijk belang en afhankelijk van vele aspecten. Wij weten als geen anders dat iedere woning anders is en iedere situatie een andere aanpak vereist. U kunt er daarom van uit gaan dat Enwij oplossingen op maat aan biedt waarbij hoge eisen aan kwaliteit, werkwijze en service worden gesteld. Vanzelfsprekend zijn wij een gecertificeerd technisch beveiligingsbedrijf en lid van Alarmgroep Nederland; zo bent u er van verzekerd dat uw woning optimaal beveiligd is met een brandmeldinstallatie dat voldoet aan alle overheids- en verzekeringseisen.

Om een optimaal beveiligingsmanagement te kunnen genereren kunnen brandmeldsystemen gekoppeld worden aan verschillende beveiligingssystemen zoals;

Laat u niet verassen en bescherm uw woning tegen brand met een brandmeldsysteem. Wij adviseren u graag.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op of vraag gelijk een offerte aan!