055-5415132 info@enwij.nl

Buitenbeveiliging

Wij leveren intelligente hekwerk-detectiesystemen waarmee klimpogingen, het doorknippen van en/of het optillen van een hekwerk gedetecteerd wordt. Het hekwerk wordt voorzien van een gepatenteerde Tribo-electrische detectiekabel, welke wordt aangesloten op een analyser die door algoritmische vergelijkingen onderscheid kan maken tussen omgevingsinvloeden (regen, hagel, wind enz.) en echte inbraakpogingen.

Er zijn ook uitvoeringen van het systeem beschikbaar voor bewaking van wanden en daken van gebouwen. Buitendetectie middels Actief Infrarood Actief Infrarood detectie legt voor het menselijke oog onzichtbare infrarood stralen langs en boven het hek en detecteren wanneer er iemand over het hek probeert te klimmen. Ook in combinatie met een hekdetectiesysteem (Intelli-FLEX) worden Actief Infrarood detectoren toegepast. Men kan hierbij denken aan het beveiligen van ingangen zoals schuifpoorten.

Buitendetectie middels Passief Infrarood Passief Infrarood detectie signaleert infraroodstraling (van personen) in een vooraf ingesteld detectieveld. Een adaptief drempel-schakelschema beperkt loze alarmmeldingen door bewegende vegetatie, kleine dieren en plotselinge omgevingsveranderingen. Omtrekbeveiliging middels Schrikdraad Door het toepassen van schrikdraad beschikt men over een omtrekbeveiliging die een hoog preventief gehalte heeft. Letterlijk, want met 8000 Volt is schrikdraadbeveiliging een optie waar de mogelijke inbreker flink van “schrikt”. Overigens is deze vorm van beveiligen veilig en wettelijk toegestaan! Naast de afschrikkende werking detecteert het systeem ook overklimmen en sabotage.

Omdat de schrikdraadbeveiliging kan worden verdeeld in verschillende zones kunt u meteen waarnemen waar de melding vandaan komt. Het systeem voldoet aan de Europese norm B.S.E.N. 60335. Gronddetectie Gronddetectie is een vorm van onzichtbare ondergronds geplaatst passief detectiesysteem gebaseerd op het meten van drukverschillen in de bodem, die ontstaan wanneer indringers het detectieveld benaderen en betreden. Het systeem is toepasbaar in diverse soorten bodems zoals zand, klei, grind, gras, bestrating en asfalt, alleen onder beton werkt het systeem niet. Door de passieve werking is het ongevoelig voor omgevings- en weersinvloeden en is het niet op te sporen met behulp van andere apparatuur. Doordat het systeem in de grond ligt, heeft het geen negatieve invloed op het onderhoud van de tuin.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op of vraag gelijk een offerte aan!