055-5415132 info@enwij.nl

Alarmsystemen

Een onderdeel van technische beveiliging is vaak een alarmsysteem.

Een alarmsysteem of alarminstallatie is een elektronisch systeem dat een alarm genereert bij ongewenste gebeurtenissen zoals inbraak, brand, sociale onregelmatigheden enzovoort. Voor voer- en vaartuigen kan men hierbij ook gebruik maken van de combinatie met een tracking & tracing systeem. Voorts wordt bij een alarmsysteem steeds vaker gebruik gemaakt van aanvullende toepassingen als beperkte toegangsverlening, video-verificatie, etcetera.

Een alarmsysteem bestaat uit een of meerdere detectiecomponenten als: deur- en raamcontacten ruimtelijke detectie periferie detectie beperkte rook- en CO2 detectie assistentie-apparatuur medische oproep apparatuur Voor signalering past men in de regel de volgende componenten toe: sirenes op die plaatsen waar attractieve snel meeneembare goederen eenvoudig te bereiken zijn.

Flitsers bij de entree die zichtbaar is voor de aanrijdende waarschuwadressen en/of hulpdiensten. doormelding middels spraakkiezer (kiezer die ingeprogrammeerde priv├ę nummers-belt met een vooraf ingesproken boodschap) doormelding naar een Particuliere Alarm Centrale (PAC) die vervolgens, afhankelijk van het alarmtype, politie en/of een particuliere surveillancedienst waarschuwt.

Aanvullende diensten kunnen zijn: Video-verificatie door de gebruiker (bijv. via iPhone , iPad en/of vergelijkbaar) Video-verificatie door de PAC Live View ("meekijken" van de Landelijke Politiedienst in samenwerking met de PAC Tracking & Tracing middels GPS/GPRS De zwaarte, de keuze en het aantal componenten wordt bepaald vanuit een risico-analyse; dit wordt in de meeste gevallen door Enwij vrijblijvend en kosteloos verzorgd. In een door Enwij opgestelde risico-analyse (PvE) en het bijbehorende beveiligingsplan worden de voorgestelde maatregelen vanuit de VRKI uitgebreid toegelicht.

Geïnteresseerd? Neem contact met ons op of vraag gelijk een offerte aan!