055-5415132 info@enwij.nl

Amsterdam plaatst camera's voor betere naleving coronaregels

Amsterdam zet camera’s in om toe te zien op de naleving van de maatregelen die verspreiding van het coronavirus moeten tegengaan. Op een aantal drukke plekken in de stad voert burgemeester Femke Halsema vanaf 31 maart cameratoezicht in om ervoor te zorgen dat iedereen zich aan de noodverordening houdt.


Op deze plekken rondom het Piet Mondriaanplein in Nieuw-West, het Henrick de Keijserplein in Zuid en de Oetgensstraat in Oost is de afgelopen dagen sprake geweest van “onwenselijke groepsvorming” door jongeren. De vrees bestaat dat op deze locaties personen zich niet houden aan de anderhalve meter afstand die nu geldt.

Op de pleinen en in de straat zijn voetbalkooien en sportveldjes te vinden. Donderdag werd al besloten deze plekken voorlopig te sluiten. Die maatregel kwam bovenop de landelijk geldende regels. Maar politieagenten, handhavers en straatcoaches hebben geconstateerd dat jongeren zich weinig aantrekken van de sluiting van de sportvelden, schrijft Halsema aan de gemeenteraad.

Waarschuwingsborden

De camera’s moeten nu voorkomen dat jongeren zich toch weer verzamelen op de sportveldjes. De voetbalkooien zijn nu ook fysiek afgesloten en er zijn borden geplaatst die wijzen op de regels.

Ook extra toezicht van handhavers en politie

Het cameratoezicht geldt tot en met 1 juni en stopt als het niet meer nodig is. In deze gebieden is verder extra toezicht van handhavers en politie.


Gepost door: Yentl op 2020-04-09 15:23:13