055-5415132 info@enwij.nl

Zonnepanelen

Zonnepanelen zijn er in vele soorten, maten en kwaliteiten. Voor een advies op maat, een passende offerte en kwaliteit van product, bieden wij zonnesystemen van enkele kwalitatieve merken. 

Een zonnepaneel bestaat uit een aantal in serie geschakelde zonnecellen. De praktische uitvoering komt er op neer dat de verschillende zonnecellen gelamineerd worden, aan de bovenkant afgedekt met een glasplaat en vervolgens wordt er een aluminium frame om bevestigd ter bescherming. Zo ontstaat een paneel dat makkelijk te vervoeren en te monteren is.

Er zijn verschillende soorten zonnepanelen op de markt:

1. Polykristallijn zonnepanelen
2. Monokristallijn zonnepanelen
3. Dunne film zonnepanelen

<

Polykristalijn monokristalijn dunnefilm

Omvormers

Een zonnepaneel zet zonlicht om in elektriciteit. Deze elektriciteit is dan nog niet meteen klaar voor gebruik in huis. Zonnepanelen produceren namelijk gelijkstroom, terwijl wij wisselstroom nodig hebben. Daarom worden zonnepanelen altijd geïnstalleerd met een omvormer die de gelijkstroom omzet in bruikbare wisselstroom. Deze stroom gebruikt u vervolgens voor uw elektronische apparaten, zoals de televisie, vaatwasser en koelkast.

Met de omvormer is het mogelijk de opgewekte energie te monitoren met een persoonlijke app. Zo weet u wat u ieder uur, dag, maand of jaar heeft opgewekt.

solar edge fronius growatt

Montage systeem

Voor schuine- en platte daken is er en breed pakket aan innovatieve, sterke, lichte en duurzame montagesystemen voor zonnepanelen beschikbaar. Wij leveren voor alle denkbare situaties een complete oplossingen voor elk type dak.

De verschillende montage systemen zijn uitvoerig getest en geschikt om minimaal 30 jaar mee te gaan. Onze monteurs zijn vakkundig en goed op de hoogte van de werkwijze om het montagesysteem te kunnen installeren.

Graag denken wij met u mee en helpen u de juiste keuze te maken zodat u rustig kunt genieten van zonne-energie.

platdak montagesysteem schuin dak staalplaten dak of indak

  • BTW terug vragen
  • Subsidie aanvragen


Geïnteresseerd? Neem contact met ons op of vraag gelijk een offerte aan!